AARYTHMERS – CARDIAC

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

‘Aarythmers’ is de naam van een Amerikaanse rockgroep uit New Orleans, een formatie die in hun muziek de rocksound mixt met pop, blues, Americana, folk, funk en R&B. Dit allegaartje van muziekstijlen bieden ze aan op hun platen die ze sinds de zomer van 2021 op de markt hebben gebracht: toen was dat hun debuutalbum “Below Sea Level” en die werd nu opgevolgd door album nummer twee “Cardiac”.

De songschrijver van dienst bij ‘Aarythmers’ is zanger-gitarist Guy Wall die al sinds de jaren ’70 op gitaar meespeelde in diverse rockgroepen. Als professioneel advocaat stopte hij eind jaren ’80 met muziek en ging hij zich toeleggen op een eigen advocatenpraktijk en op het stichten van een gezin met vrouw en kinderen. Maar zoals zo vaak het geval is kruipt het muzikale bloed verder waar het niet kan gaan. Ook zo voor Guy Wall want hij zocht en vond toenadering tot gitarist, bassist en zanger Vince Marini.

De groep ‘Aarythmers’ werd opnieuw opgericht en voor de opname van hun twee platen uitgebreid met zes andere muzikanten: drummers Moses Eder en Matthew Keegan, bassisten David Gilman en Dave Pomerleau, gitarist-piano-organist Rick Nelson en zangeres Emma Moates. Het nieuwe album “Cardiac” werd opgedragen aan Vince Marini die in februari 2023 op 52-jarige leeftijd plots overleed nadat hij deze plaat zelf nog had meegeproducet.

Marini was een aan de universiteit van Connecticut professioneel geschoolde klassieke gitarist en als jazzgitarist behaalde hij zijn diploma in New York City. Op de meeste nummers van deze nieuwe plaat speelde hij op gitaar en hij zong backing vocals en speelde op basgitaar bij enkele andere tracks. Componist Guy Wall was de niet altijd zo stemvaste leadzanger bij de meeste songs maar ook Emma Moates nam lead vocals voor haar rekening bij het knappe duet “WTF” en bij het enkel door haar gezongen nummer “Love Forever” en ze zong verder ook de backing vocals bij de andere tracks.

Op de eerste bijgaande audiovideo hoort u de aan de Buddy Holly-sound herinnerende openingstrack “Thinking Of Her”, een echte poprocksong in sixties-stijl. Daarna krijgen we enkele tragere nummers met de ballads “Senses” en “Time”, het op de tweede video te horen nummer “Stand” over de moed om angst te overwinnen, “Love Forever” over de pijn bij een afwijzing voor liefde en “Find It Again”, een muzikale zoektocht naar levensvreugde. Progressieve rockmuziek krijgen we in de nummers “I Was Wrong” en “Upside Down” en de klassieke rocksound bepaalt de song “Miss Right Now” waarmee deze vaak naar de sixties refererende plaat “Cardiac” van ‘Aarythmers’ wordt afgesloten.

(valsam)